Metsäpirtti

Metsäpirtti - Inside1950-luvun puolivälissä rakennettu ja retrotyyliin vuonna 2013 kunnostettu hirsitalo noin 9 km itään Hattuvaaran kylästä.

Majoitustilaa pirtissä on vähintään 6:lle henkilölle; kesäisin käytössä on myös pihapiirissä oleva aittarakennus, joka tarjoaa lisää majoitustilaa 2:lle henkilölle.

Metsäpirtissä on avara ja valoisa tupa, kaksi makuuhuonetta sekä keittiö, jonka yhteydessä on perinteinen hella/leivinuuniyhdistelmä. Lisää lämpöä ja tunnelmaa pirttiin luo osaltaan myös mökin takka.

Retrotyyliin kunnostetun, mutta modernein mukavuuksin varustellun pirtin sähkö tuotetaan ekologisin aurinkopaneelein ja/tai tarvittaessa aggregaatin avulla.

Pirtin mukavuuksiin kuuluvat muun muassa sähkökäyttöinen jääkaappi ja kaasuhella sekä radio. Tuvassa on myös televisio.

Pirtin varustukseen kuuluu myös hyvin sen majoituskapasiteettia vastaava 8:n hengen astiasto. Valoisa keittiö on varusteltu jääkaapin ja kaasuhellan lisäksi nykyaikaisella tiskialtaalla, mutta pesuvesi tulee kantaa sisälle itse pirtin ulkosaunan yhteydessä sijaitsevalta kaivolta.

Juomavettä Metsäpirttiin voi hakea tien varressa noin 200 metrin päässä sijaitsevasta erittäin puhdasvetisestä lähteestä.

Sauna on perinteinen puulla lämmitettävä ulkosauna ja se sijaitsee pirtin välittömässä läheisyydessä piha-alueella. Saunalle vesi tulee uppopumpulla. Saunan lämmitykseen tarvittavat puut löytyvät saunarakennuksen päädyssä olevasta vajasta.

Pirtin pihapiirissä on myös ympärivuotiseen käyttöön soveltuva grillikota, jossa valmistuvat niin erilaiset grilliherkut kuin vaikkapa avaran luonnon äärellä aina niin maistuvat nokipannukahvitkin.

WC on Metsäpirtin rakennusajankohdan mukaisesti perinteinen ulkovessa, eli ns. puucee. Laitos sijaitsee aittarakennuksen takasivulla, todistetusti riittävän matkan päässä kaikesta ..ja kaikista.

Talvisin lähin moottorikelkkareitti kulkee noin 100 metrin päässä pirtistä.

Ilomantsin kylälle ja lähimpiin kauppoihin matkaa tulee noin 50 kilometriä, rautatieasemalle 125 km ja lähimmälle linja-autopysäkille vastaavasti myös noin 9 km.

Ja hei, Metsäpirtillehän pääsee pihaan saakka autolla ympäri vuoden.

Tervetuloa lomailemaan!

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa nähdäksesi koko kuvagallerian

Varaukset

Metsäpirtti ja Pyynpesä

Lisätietoja mökeistä, hinnoittelusta sekä varaustilanteesta omistajilta:

Ritva Maksimainen
ritva.maksimainen@windowslive.com

+358 (0)40 533 8325

Teuvo Maksimainen
teuvo.maksimainen@gmail.com

+358 (0)400 332 302

 


 

Tervetuloa lomalle Hattuvaaran luonnonkauniisiin maisemiin!

 


 

Metsäpirtti
Vattuahontie 7, Hattuvaara
Ilomantsi / Suomi

https://goo.gl/maps/DwlGy

Varaukset & lisätiedot

Ritva Maksimainen
ritva.maksimainen@windowslive.com

+358 (0)40 533 8325

Teuvo Maksimainen
teuvo.maksimainen@gmail.com

+358 (0)400 332 302

Copyright © 2014 hatunhuilaus.net | Design & Development 2014 Grovehill Media | Updated 06/2023 by Eskån Grilli, a subsidiary of ER International Media Group